دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۷

در نشست بررسی آثار نظامی گنجوی مطرح شد؛

رد پای تعالیم و عرفان اسلامی و حکمت یونانی در آثار نظامی گنجوی

نشست بررسی آثار نظامی

حسنیه نجات زادگان در نشست بررسی آثار نظامی گنجوی گفت: حکیم نظامی تمایلات خاصی به مبانی عرفان و حکمت داشته و در آثار او رد پای حکمت یونان و تعلیمات و عرفان اسلامی دیده می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، همزمان با روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، نشست بررسی آثار حکیم نظامی گنجوی با حضور حسنیه نجات زادگان، فوق دکتری زبان و ادبیات فارسی در بخش مرجع و اطلاع رسانی کتابخانه آیت الله خامنه ای قم برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حسنیه نجات زادگان با مروری بر آثار نظامی گفت: همانطور که می دانیم ادبیات خاصیت درمانگری و بهبودبخشی دارد و می توان گفت که آثار حکیم نظامی در این زمینه بسیار موثر هستند. برای مثال آثار نظامی نظیر لیلی و مجنون و خسرو و شیرین صرفا داستان‌های عاشقانه نیستند؛ بلکه می توان از آن ها به عنوان  قصه های عرفانی برای درمانگری نیز استفاده کرد. 

این استاد دانشگاه افزود: حکیم نظامی تمایلات خاصی به مبانی عرفان و حکمت داشته و در آثار او رد پای حکمت یونان و تعلیمات و عرفان اسلامی دیده می شود. پند های اخلاقی و نگاه های عرفانی در شخصیت های پنج مثنوی نظامی نسبت به محتوای عاشقانه بسیار برجسته تر است؛ برای مثال در خسرو و شیرین، شیرین یک شخصیت اصیل است که تا مبانی اخلاقی اش حاصل نشود حاضر به وصال خسرو نمی شود.

وی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به این نکته که نظامی را می توان همچون سنایی، عطار، مولوی و ... شاعری عارف نامید، اندیشه‌هایی مثل زهد، دنیاگریزی، اغتنام فرصت و دم غنیمتی، زود گذر بودن عمر، بی‌اعتباری جهان و گذرا بودن آن را در اشعار نظامی بررسی کرد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 6 =